Film L: Kultur på recept: Når museer og plejecentre samarbejder om reminiscens

199,00 kr.

Beskrivelse

Reminiscens er et efterhånden velkendt begreb i ældreplejen, hvor man – f.eks. gennem gen- kendelige genstande – stimulerer langtidshukommelsen hos mennesker med demens til stor glæde for både dem selv og plejepersonalet.

Det ligger derfor lige for at lave et samarbejde mellem kulturhistoriske museer og pleje- og dagcentre, da museerne ofte har stor lokal viden og mange spændende genstande og miljøer, der kan anvendes til reminiscens-besøg.

I et forsøgsprojekt mellem Museum Vestsjælland og plejecentre i området – og med assistance fra studerende på sygeplejerske- og ergoterapeut-uddannelserne – har man afprøvet reminiscens- konceptet med stor succes.

Kom med på en udflugt til Holbæk Museum, når fem ældre damer, som normalt er ramt af demens i varierende grad, pludselig blomstrer op og oplever, at minderne vælder frem ved synet af en gammel arbejderlejlighed.

I det autentiske køkken, stue og soveværelser må man gerne røre ved tingene og sidde i møblerne, og selvom de besøgende til daglig måske dårligt kan huske fra dag til dag, kan de pludselig erindre begivenheder fra deres barn- og ungdom.

Kom også indenfor på Slagelse Museum, hvor man har indrettet et lokale med en gammel købmandsbutik, som har hylderne fyldt med varer fra en svunden tid. Der er også et unikt gademiljø med de gamle, næsten glemte, håndværk, som mange ældre mænd kan relatere til.

Besøget på museet synes også at kunne have en effekt på det daglige liv på plejecentret. Nogle kan måske ikke huske turen eller har glemt den tre uger senere, men plejepersonalet kan alligevel berette om mere ro og glæde – og færre frustrationer – hos beboerne i tiden efter, de har været på udflugt.

Længde: 19 minutter.

Se trailer

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.