Showroom

Afspil video
Jubilæumsprojekt for Helsingørs gamle bykerne

I 2023 er det 50-året for påbegyndelsen af den unikke bybevarende indsats i Helsingør. Vi er derfor blevet en del af Jubilæumsforeningen Helsingør Bybevaring, hvor vi skaber film, essays, website og udstillinger omhandlende den smukke bykerne.
Oplev i filmen foroven, hvordan Helsingør så ud for ca. 50 år siden sammenlignet med i dag. Se mere på jubilæumsforeningens hjemmeside.

Afspil video
Stort Marte Meo-projekt

Vi har gennem et tæt samarbejde med Marte Meo supervisor Gitte Mørch Henriksen leveret en række film (se én af dem foroven) om demensomsorgen, som bl.a. ligger på Alzheimerforeningens hjemmeside til fri afbenyttelse. De henvender sig både til  pårørende og plejepersonale.  Filmene er udviklet gennem projektet “Tid til at lære – Tid til at leve” i Herning kommune og er støttet af Sundhedsstyrelsen. Se flere af dem på Alzheimerforeningens hjemmeside.

Afspil video
Trailer, Film 1: "Når demensen flytter ind" (2017)
Trailer for film nr. 1, “Når demensen flytter ind”, i filmserien “At være pårørende til en demensramt”. De to andre film i serien hedder “Når demensen bliver tydelig” og “Når demensen er fremskreden”. Filmene indeholder en lang række personlige og stærke beretninger fra pårørende (ægtefæller og børn) til demensramte, som
Afspil video
"Operahuset på Holmen" (2005)

I efteråret 2004 fik vi, som nogle af de første, mulighed for at få et fascinerende kig rundt i det færdigbyggede, men endnu ikke åbnede, operahus. Vi lavede en film om historien bag det prestigefyldte byggeri, som skulle bruges ved de kommende rundvisninger i huset.

Afspil video
"Sundere lunger - livet igennem" (engelsk)
Produceret for Danmarks Lungeforening i 2013. Her er alle de enkelte animerede spots og den sidste realfilm lagt sammen. I alt blev der produceret 36 film/versioner på 5 forskellige sprog.
Afspil video
"Ingen dag uden en linje" (om Chr. IV)
Produceret for Museet på Koldinghus, 2012. “Ingen dag uden en linje” handler om den unge prins, der senere blev Christian d. 4. Filmen tager udgangspunkt i prinsens skrivebog, som stadig findes i Rigsarkivet i dag. Han boede ad flere omgange på Koldinghus og skrev i bogen i årene 1581-1591. Filmen blev vist på Museet på Koldinghus i udstilliingen “Christian 4.
Afspil video
"Hvad er prostatakræft?" (PROPA, film 1)
Produceret for PROPA (Prostatakræftforeningen) i 2015. Filmen informerer generelt om, hvad prostatakræft er, og den indgår som én film ud af seks på PROPAs patientinformations-DVD.
Afspil video
"Maleren skal elske både motivet og billedet" (2016)

Den danske kunstner Sigurd Swane (1879–1973) var en produktiv maler med en karriere, som strakte sig over næsten 70 år. I de første to årtier af det 20. århundrede var han en del af det københavnske avantgardemiljø og satte et franskinspireret, malerisk formsprog på dagsordenen i dansk kunst. Denne film er produceret til udstillingen “Sigurd Swane – Maleri” på Øregaard Museum fra d. 4/2 2016. Udstillingen vises derefter på Museet for Religiøs Kunst og slutter på Odsherred Kunstmuseum i december 2016.

Afspil video
"Dit drikkevand kan være forurenet" (dansk)
Produceret for DANVA – Dansk Vand- og Spildevandsforsyning – i 2012 som information til alle borgere om, hvad de skal tage af forholdsregler, hvis deres drikkevand måske er forurenet i en periode.
"Kirsten Ortwed" (på Statens Museum for Kunst)
Produceret for Statens Museum for Kunst i 2008 i forbindelse med udstillingen “Full Length”, hvor udvalgte værker af billedhuggeren Kirsten Ortwed blev fremvist.
Afspil video
"OBS-spot for HjerneSagen"
I 2004 kørte HjerneSagen en kampagne omkring højt blodtryk og blodpropper i hjernen. Vi producerede i alt 4 OBS-spots til DR for dem, hvor bl.a. Peter Lund Madsen medvirkede.
Afspil video
"Neuropædagogik og Salutogenese" (trailer)
Filmen er en del af DVD-serien “Det Hele Menneske”, og den blev udgivet i 2015.
Afspil video
"PH's Pariserlampe"
I forbindelse med udstillingen “Poul Henningsens lysdesign, 1924-2012” producerede vi en række korte film til Museet på Koldinghus. Filmene blev vist på selve udstillingen.
Afspil video
"Knas med sanserne" (OBS-spot)
For FDDB (Foreningen Danske DøvBlinde) producerede vi i 2013/14 både lange foreningsfilm og så denne OBS-spot, som blev vist på Danmarks Radio.
Afspil video
"Tidlig opsporing af demens"
I 2015 bad Videnscenter om demens i Norddjurs Kommune os om at lave en kort film, en tv-spot og en radiospot om tidlig opsporing af demens. Formålet var at gå ud til den lokale befolkning og oplyse om, hvad man kan hjælpe med i den tidlige fase af sygdommen.
"SCA Transforest" (engelsk)
For firmaet Red Prairie tog vi i 2010 til Sundsvall og London for at lave optagelserne til denne film, som handler om det store selskab SCA Transforest, der bl.a. producerer store mængder papir.
Afspil video
"Dyreinternater" (2013)
For Dyrenes Beskyttelse producerede vi 3 film og 1 OBS-spot til Danmarks Radio. Denne film handler om foreningens egne internater (advarsel: indeholder meget nuttede dyr).
Afspil video
"De 3 kongelige sopraner" (2005)
“De 3 Kongelige Sopraner” er en trio af operasangere fra Det Kongelige Teater. Charlotte Meldgaard, Karen Dinitzen og Pernille Bruun tager rundt og underholder med et udvalg af skønne arier og danske klassikere.
Afspil video
"Maija og Martii" (Evakueret til Kolding)
I foråret 2013 markerede Museet på Koldinghus et overset jubilæum. Den 21. maj var det præcis 70 år siden, at 59 finske børn ankom til Kolding Banegård med små kufferter i hånden og et navneskilt om halsen på flugt under Anden Verdenskrig. Mange af dem blev i Danmark efter krigen.
Afspil video
"Det Hele Menneske" (trailer)
I 2013 udgav vi en egenproduceret ældreplejeserie med den overordnede titel “Det Hele Menneske. De første 4 film i denne serie handlede om “Erindringsdans”, “Wellness”, “Snoezelrummet” og “Beroligende behandling”.
Afspil video
"Tryghedsløsning" (spot)
Mange ældre bor alene og klarer sig fint i hverdagen, men nogle oplever jævnligt svimmelhed og kan måske falde. Derfor ønsker mange en større sikkerhed i dagligdagen. Det giver Tunstall mulighed for med en tryghedsløsning til private. Dette er det ene af to reklamespots, vi producerede for Tunstall i 2013.
Afspil video
"Reminiscens - en introduktion" (trailer)
Uddrag fra filmen “Reminiscens – en introduktion” fra 2012, som er en af vore egenproduktioner.
Afspil video
"Hvad er knogleskørhed?" (2007)
For Osteoporoseforeningen lavede vi 3 film og en række OBS-spots til Danmarks Radio.
Afspil video
"HjerneSagen OBS-spot" (2001)
“HjerneSagen OBS-spot” (2001) Dette er en af de første OBS-spots til Danmarks Radio, som vi producerede for HjerneSagen.
Afspil video
"Det Kongelige Teater" (rundvisning)
En introduktion til Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv produceret i 2003.
Afspil video
"Den afskyelige snemand" (uddrag)
Den danske eventyrer Klavs Becker-Larsen tog i 1958/59 på ekspedition til Himalaya med to formål: At indsamle dyr og fugle til Zoologisk Museum og at undersøge beretningerne om “Den afskyelige snemand”. I 2008 hjalp vi ham med at overføre de gamle filmoptagelser til DVD med hans egne indtalte kommentarer og en filmet introduktion.
Afspil video
"Det glemmer jeg aldrig" (uddrag)
Nørrebro Erindringscenter danner rammen om denne film, hvor man ser, hvordan der arbejdes med reminiscens til ældre med demens. Egenproduktion, 2004.
Afspil video
"Bliv sikker med Bygas2" (2007)
I forbindelse med at mange københavnere skulle udskifte deres gamle gaskomfurer på grund af, at en ny gastype blev introduceret, blev denne film produceret for Københavns E i flere sprogversioner (dansk, tyrkisk, somali og arabisk) for at informere dem, der skulle tage stilling til spørgsmålet.
Afspil video
"Velkommen til Marselisborg Lystbådehavn" (2011)
Denne informationsfilm for Marselisborg Lystbådehavn i Aarhus blev lavet for at informere gæsterne om havnefaciliteterne og om seværdighederne i Aarhus by. Den blev udsendt på dansk, tysk og engelsk på deres hjemmeside.
Afspil video
"Telemedicin" (dansk)
Tunstall udvikler og leverer løsninger til sikring og kommunikation indenfor sundheds- og omsorgsområdet. Denne film beskriver Tunstalls løsning indenfor telemedicin; hvordan det er muligt at involvere og uddanne patienten i bedre håndtering af egen sygdom. Produceret for Tunstall i 2013.
Afspil video
"Et lille stykke Sverige" (uddrag, dansk)
Med udgangspunkt i 100 års-jubilæet d. 18. Februar 2001 fortæller den daværende præst Sixten Klemetz i denne film om Den Svenske Kirke i Københavns spændende historie gennem 100 år. Udgivet 2002.
Afspil video
"Dit hjerte skal undersøges" (uddrag, dansk)
Produceret for Hjerteforeningen i 2000. Filmen gennemgår i første halvdel, hvordan hjertet fungerer, mens den anden del handler om, hvordan man undersøger for forsnævringer i kranspulsårerne.
Afspil video
"Klindt Træning & Terapi" (uddrag)
En DVD med Klindt Træningens særlige øvelser indtalt og guidet af Henny Klindt. Produceret i 2010.
Afspil video
"Mælkehygiejne" (1984)
Inden for det veterinære område havde vi et godt samarbejde med Mejeriernes Fællesorganisation i begyndelsen af 1980’erne. Det resulterede i to film, ”Sommermastitis” og ”Mælkehygiejne”, hvor der her vises et klip fra den sidstnævnte. Mælkens vej fra yver til forbruger følges.
Afspil video
"Værd at vide om kræft" (1983)
I 1983 producerede vi flere tegnefilm for Kræftens Bekæmpelse, der blev vist i Danmarks Radio. De blev lavet med traditionel tegnefilmsteknik med celluloider og den dygtige animator, Flemming Jensen, stod bag den humoristiske tolkning af et alvorligt emne.
"Age and confusion" (engelsk, 1975)
Filmen ”Age and confusion” er en lille perle af en film fra de kreative 70’ere. Gennem en blanding af drømmeagtige scener og virkelige optagelser fra et plejehjem illustrerer den, hvordan ældre mennesker kan blive ramt af demenssygdomme og forvirringstilstande.
Afspil video
"Polioepidemien i København i 1952" (stum)

Polioepidemien i København 1952 var en tragisk begivenhed i Danmarks historie. Mange tusinde mennesker blev berørt af den frygtede sygdom. Denne film om epidemien blev banebrydende for Klinisk Films fremtidige arbejde indenfor den lægevidenskabelige niche.

Afspil video
"Iron Metabolism" (1969, engelsk)
Iron Metabolism tog fire år at lave fra midten af 1960’erne. Den er et eksempel på de fine animerede film, som vi producerede i samarbejde med nogle af de store medicinalfirmaer dengang. Filmen beskriver jern-stofskiftet i kroppen, og der blev brugt – for den tid – meget sofistikerede tegninger, animationer og optagelsesmetoder. Ved The Australian Medical Association’s filmfestival i 1971 vandt filmen den fornemme “Congress Award, Best Film”-pris.
Afspil video
"Rust for millioner - Dinitrol" (uddrag, svensk)
En herlig lille film om, hvor vigtigt det er at beskytte sin bil mod rust i det hårde skandinaviske klima. Fra 1974.