Film F: Velfærdsteknologi: Fremtidens ældrepleje

199,00 kr.

Beskrivelse

Velfærdsteknologien har været i en rivende udvikling gennem de senere år, og opfindsomheden er stor, når det gælder om at skabe nye hjælpemidler til ældre-, handicap- og omsorgsområdet.

På Teknologisk Institut viser seniorkonsulent Lone Gaedt nogle af de løsninger, som er fremme nu, bl.a. robotten Telenoid, der er udviklet i Japan. Den er blevet testet i Danmark med henblik på at bruge den i sundheds- sektoren, hvor den fx, som såkaldt telepresence-teknologi hos udvalgte personer, kan skabe glæde, stimulere hukommelse, vinde fortrolighed og vejlede ved konfliktforebyggelse.

I Nørresundby på det nyåbnede Fremtidens Plejehjem har man implementeret en del af de nye, innovative teknologiløsninger, og udviklingschef Lars Nøhr fortæller om, hvordan beboerne har taget imod disse tilbud. Det drejer sig bl.a. om tablets, som både leverer information om dagligdagen og samtidig gør beboerne i stand til at fjernstyre teknologien i boligen.

Center for Velfærdsteknologi i Aalborg fremviser en række af de teknologiske løsninger, som er udstillet i deres lokaler, bl.a. et smart floor og hæve/sænke- køkken. På Fuglsanggården i Grenaa demonstrerer personalet, hvordan beboerne har glæde af wellness-stole og kugledyner, der kombineres med manuel trykmassage.

Længde: 21 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.