Film A: Erindringsdans: Kroppen husker, når hjernen glemmer

199,00 kr.

Beskrivelse

Ved de fleste demenssygdomme er den svigtende hukommelse ofte forbundet med en nedsat evne til at lære nyt, hvorimod almen viden, f.eks. skolelærdom og motoriske færdigheder der er indlært i barndommen, vil være intakt i betydelig længere tid.

Denne kombination af gode hukommelsesmæssige ressourcer fra barndommens gøremål og gode fysiske færdigheder gør dans til en yderst velegnet aktivitet hos ældre mennesker med demens. Desuden skaber dans glæde, en fælles oplevelse og tillader fysisk kontakt på en naturlig måde.

I Erindringsdans benyttes reminiscens-metoden, og der anvendes genkendelige danse og musik fra 1930 og frem, som vækker minder fra den dementes barne- og ungdomsår.

Demenskonsulenten v. Susanne Rishøj har udviklet konceptet, og der samarbejdes med flere dansepar fra Frederiksberg Amatørdanser Forening, der vælger den rette musik, og som har et historisk kendskab til de ældre danse.

Danseparrene viser kendte danse og deltager aktivt i dansen med de ældre. Formålet er ikke at lære at danse, men ved at lytte til velkendt musik og se udførelsen af en given dans, kommer minderne frem, og den demente bliver således motiveret til selv at deltage i dansen.

Længde: 21 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.