Film I: Blomstring med demens: En rejse fra Jorden til Månen med “Blomstringsuniverset” som læringsramme

199,00 kr.

Beskrivelse

”Vi kan ikke løse vores problemer med den samme tankegang, som vi brugte til at skabe dem”, Albert Einstein

I mange år har vi anvendt et sprog omkring mennesker med demens, som handler om sygdommen og forfaldet. Vi hører os selv omtale og beskrive de mennesker, demenssygdommen rammer, som ”de demente” – et helt liv reduceret til en sygdom, hvor alt håb lades ude, og hvor fore- stillingen om trivsel med demens er næsten utænkelig.

Men, sådan behøver det ikke at være.

I denne film tager Vibeke Drevsen Bach fat i håbet for de utallige, der i fremtiden berøres af demens, ved at nytænke måden at tænke og tale om demens på.

Gennem metaforen ”Rejsen fra Jorden til Månen” bliver personen med demenssygdommen til en særlig og betydningsfuld rejsende – en VIP-kunde – i det fiktive rejsebureau, Apollo Rejser. Og alle vi andre – de medrejsende – bliver til betydningsfulde stewardesser, der nu mestrer kunsten at få mennesker med demens til at blomstre.

Hun fortæller også om sit bevidsthedsgørende og læringsorienterede “Blomstringsunivers”, der bl.a. er funderet i Tom Kitwoods omsorgsteorier og kvalitetssikringsmetode, og som er skabt for alle, der gerne vil ændre den herskende kultur.

Hvordan gør man familiemedlemmer, venner, frivillige og medarbejdere til de bedste gartnere for blomsten (beboeren) i den have, hvor vedkommende skal vokse og gro?

Og hvordan ændrer vi, som kommune, “Plejefabrikkens” tilgang til ældreomsorgen og erstatter den med en egentlig kulturtransformation, der peger hen mod menneskelig blomstring; væk fra forældet industriledelse og hen mod fremtidens omsorgskunst-ledelse?

Vibeke Drevsen Bach sigter, som i det fiktive Apollo Rejser, mod stjernerne. Det hele handler om at skabe menneskelig blomstring – for alle. Se mere på www.energy2work.dk

Længde: 19 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.