Film K: Rejsen mod økologi – del 2: Bedre måltider og nytænkning i ældreplejen

199,00 kr.

Beskrivelse

I del 2 af denne mini-serie fortsætter fortællingen om den økologiske rejse, som mange plejecentre er gennem i disse år.

Vi besøger plejehjemmet Slottet – som ikke har eget produktionskøkken, men mindre anretter-køkkener ude på de enkelte afdelinger – og ser, hvordan de håndterer den økologiske omstilling uden dediceret kostfaglærte blandt personalet. De har også fået en ernæringskoordinator ansat, som arbejder på tværs i huset og inspirerer til nye måder at gøre tingene på.

På Bispebjerghjemmet besluttede man efter en ombygning for 7 år siden, at maden skulle sættes fri. Beboerne skulle selv bestemme, hvordan deres måltider ser ud, og samtidig indarbejdede man økologien med friske råvarer og nye rutiner i køkkenet, hvor medarbejderne er blevet dybt involveret i planlægningen og selv strukturerer deres arbejde.

Forsker i fødevarekvalitet, Jens-Otto Andersen, fortæller videre om vitalitet og resiliens og om de vigtige sekundære næringsstoffer i frugt og grøntsager, og Københavns Madhus videregiver gode idéer og erfaringer fra plejecentrenes omstillingsproces.

Længde: 20 minutter.

Se trailer

Bonus-materiale: Med i denne film er også 4 selvstændige sekvenser med kok og kulinarisk rådgiver ved Københavns Madhus, Claus Angelo Brandt, som giver gode råd og tips til, hvordan man kan lave lette og velsmagende måltider på plejehjem med modtagerkøkkener.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.