Film G: The Eden Alternative: Kunsten at skabe menneskelige levesteder for ældre

199,00 kr.

Beskrivelse

Denne livsfilosofi er udsprunget af et 3-årigt amerikansk demensprojekt fra starten af 1990’erne, som har været repræsenteret i Danmark i ca. 10 år. Livsfilosofien er bygget op omkring en procesguide og en række supplerende værktøjer, som bistår plejecenteret under gennemførelsen af den lokale kulturforandringsproces.

Formålet er at fjerne tre unødvendige omsorgsplager: ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed.

Dette gøres ved at omdanne et traditionelt institutionspræget plejecenter til et levested, hvor alle involverede kan udvikle sig og trives – uanset alder og handicap.

The Eden Alternative arbejder med 10 principper, som i denne film er delt ind i 5 grupper:

1. Erkend problemet: De tre omsorgsplager – ensomhed, kedsomhed og hjælpeløshed – tegner sig for størstedelen af lidelser blandt vore ældste.

2. Anerkend løsningen: Skab levesteder, hvor livet udvikler sig i tæt og vedvarende kontakt med planter, dyr og børn. Disse relationer skaber vejen til liv værd at leve – for både unge og ældre.

3. Modgiftene til smerterne: Kærlige relationer er midlet mod ensomhed. Variation og spontanitet i hverdagen er midlet mod kedsomhed. Og at give, såvel som at modtage omsorg, er midlet mod hjælpeløshed.

4. Alternativ praksis – nye måder at tænke og handle på: At gøre ting, vi finder mening i, er essentielt for menneskers sundhed. Medicinsk og fysisk behandling er rigtig, når den er nødvendig, men den ægte menneskelige omsorg skal være styrende i hverdagen. Og der skal arbejdes på at placere flest mulige beslutningsprocesser hos vore ældre eller hos de personer, der er tættest på de ældre.

5. Ledelse og drivkraft: Levestederne skal hjælpes til konstant at udvikle sig, vokse og trives efter at værdiprincipperne er indarbejdet. En klog og engageret ledelse er hjerteblodet i kampen for at overvinde de tre omsorgsplager.

Lær mere om, hvordan disse principper kan inspirere til at gennemføre kulturforandring i plejehjem i Danmark på: www.edendenmark.dk

Længde: 24 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.