Film 5: Det gode måltid

199,00 kr.

Beskrivelse

Mange beboere i plejecentre er underernærede. Det kan skyldes faktorer som manglende appetit, der i høj grad er afhængig af fysisk aktivitet, og det kan skyldes, at man er svækket og syg.

Men selve kvaliteten af måltidet og de omgivelser, man spiser det i, har også stor betydning for, hvor meget de ældre spiser.

Med udgangspunkt i projektet “God mad – godt liv”, som Servicestyrelsen har stået bag, besøges flere plejecentre, hvor man aktivt har gjort noget ved problemet.

På Kastaniehaven i Give involverer man beboerne i madlavningsprocessen så meget som muligt i dagligdagen, og de enkelte boenheder fremstiller selv maden.

I Roskilde på Sankt Jørgensbjerg Plejecenter har man gjort meget ud af de sociale aspekter omkring måltidet, og alle beboerne er blevet screenet. Derefter har man lavet individuelle kostplaner for alle de beboere, der havde en BMI under 24.

Længde: 18 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr). Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.