Filmklip til bog om Marte Meo og Low Arousal

Skrevet af Morten Hjertholm,
På Hans Reitzels Forlag udgav Anja Kristine Hvidberg Olsen, Gitte Henriksen og Jakob Kjærby Lentz i november 2021 en bog med titlen ”En ny vej til konflikthåndtering i dagtilbud – med Marte Meo og Low Arousal”.
 
Bogen kobler som noget særligt Low Aroual-tilgangen til Marte Meo-metoden, og den henvender sig til pædagogisk personale, der arbejder med børn og søger en håndgribelig måde at styrke deres relationsarbejde på.
 
Vi blev hyret til at producere en række små film til bogen, som skulle demonstrere nogle af principperne og forskellige cases, og vi filmede derfor i en integreret daginstitution med nogle skønne børn og pædagoger, hvor Marte Meo- og low arousal-principperne er i højsædet.
 
Filmene blev lagt på nettet af forlaget, og de enkelte filmklip tilgås nemt via de QR-koder, der er trykt i bogen.
 
Se mere hér:

Film om kunstmaleren Jesper Christiansen

Skrevet af Morten Hjertholm,
Museum Vestsjælland, som har museer i mange byer, bl.a. Holbæk, Slagelse, Sorø og Kalundborg, viser på Odsherred Kunstmuseum i Asnæs i sommeren 2021 en udstilling af kunstmaler Jesper Christiansen, som han specifikt har skabt en serie landskabsmalerier til. Udstillingen har temaet "De fire årstider".
 
Vi lavede for Museum Vestsjælland en film om kunstneren, som bl.a. bliver vist på selve udstillingen og også ligger på museets hjemmeside og YouTube-kanal.
 
Jesper Christiansen er født i 1955 og bor og arbejder i Odsherred. Han er en kunstner med meget på hjerte og med fuld kontrol over de maleriske virkemidler.
 
I denne udstilling er det Odsherred, der er på paletten, og som blandes med selvoplevede indtryk, aftryk af tidens tand i litteratur og malerkunst og tilført kunstnerens underfundige og overskudsagtige legen med filosofiske og eksistentielle problemstillinger. Der er mange menneskelige aspekter i Jesper Christiansens malerier, men billederne selv er mennesketomme. Det er os/beskuerne, der undervejs i betragtningen af et maleri skaber det menneskelige indhold.
 
Hver gang Jesper Christiansen udstiller, er der tale om en slags status over mange menneskelige og kunstneriske erfaringer. De er høstet gennem årtiers seriøst og ihærdigt arbejde med billedkunsten og dets potentiale som medium for erkendelse.

Lancering af nyt tv-medie

Skrevet af Morten Hjertholm,
I efteråret 2020 gik det nye, uafhængige medie Free Observer i gang med at udsende dybdegående interviews via egen platform på nettet, og vi leverede medietræning og journalistisk hjælp til det indholdsmæssige, ligesom vi stod for hele tv-produktionen, som fandt sted i et stort, lejet tv-studie i København.
 
Der blev lavet en lang række interviews med bl.a. Else Smith (tidl. dir. for Sundhedsstyrelsen), advokat Jonas Christoffersen (tænketanken Justitia), speciallæge Claus Hancke, højesteretssagfører Carsten Lang-Jensen, psykolog Susanne Wich, sanger Rasmus Nøhr og læge Mette Maja Mouritsen.
 
Det tekniske set-up involverede 3-kameradækning, hvor vi trak på vor egen udstyrspark med BlackMagic-kameraer i 4K og tilhørende videomixer, lydoptagelse og belysning, suppleret med lamper og baggrunde fra studiet.
 
Alle indslag blev klippet live og efterfølgende redigeret og nedklippet før udsendelse. Der blev også produceret en række teasers og trailers.
 
Free Observer blev lanceret d. 17. september 2020 på sin egen netplatform www.freeobserver.org.

Oversættelse af lommeguide til kunsttriennale

Skrevet af Morten Hjertholm,
Nordkystens Kunsttriennale blev afholdt for første gang i 2016 med stor succes og – som navnet antyder – blev det så i 2019 igen tid for en ny triennale, der foregik i løbet af sommeren over hele Gribskov Kommune i Nordsjælland.
 
Vi fik ansvaret for at lave den engelske oversættelse af hele det danske indhold i deres trykte lommeguide, samt deres pressemeddelelser og webmateriale.
 
Kunsttriennalen tog afsæt i den nyåbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland ved at forholde sig til temaet Arv – ikke blot den fysiske arv, men også den immaterielle arv, kulturarven, der er indlejret overalt i landskabet fra tidernes morgen.
 
I alt 19 kunstværker blev placeret rundt om i landskabet og inden for Gribskovs kulturinstitutioners unikke rammer på den 38 km lange rute, der strakte sig fra Gilleleje og over Nakkehoved Østre og Vestre Fyr, Munkeruphus, Tegners Museum & Statuepark, Esrum Kloster & Møllegård, Græsted Torv og Søborg Slotsruin.
 
Kunsttriennalen havde inviteret i alt 19 kunstnere fra de nordiske lande, og kunsttriennalens kurator var billedkunstner Carina Zunino.

Videodækning af stort symposium

Skrevet af Morten Hjertholm,
Den kendte og meget respekterede professor Peter C. Gøtzsche holdt i marts 2019 et endags-symposium i København med overskriften ”Symposium about Scientific Freedom – and the inauguration of the institute for Scientific Freedom” (www.scientificfreedom.dk).
 
Vi videodækkede hele konferencen og lavede også separate interviews med en del af foredragsholderne, der kom fra USA, Europa og Australien.
 
Baggrunden for symposiet var Peter Gøtzsches og hans medstifteres ønske om at skabe et institut, hvor man arbejder på at bibeholde hæderlighed og integritet i forskningen og hjælpe med at udvikle bedre sundhedsløsninger, som gavner flere mennesker, skader færre og giver så mange som muligt mulighed for at leve længst muligt med et godt helbred.
 
Instituttet har tre overordnede målsætninger:
 
- Al forskning skal så vidt muligt være uafhængig af økonomiske interessekonflikter.
- Al forskning skal offentliggøres så hurtigt som muligt, og alle skal have gratis adgang til den.
- Al forskningsdata skal stå gratis til rådighed, således at andre forskere kan lave deres egne analyser.
 
Se alle indlæg og interviews fra konferencen på Danish DOX på YouTube på dette link.

Moderne filmudstyr

Skrevet af Morten Hjertholm,
Gennem de seneste år er udviklingen inden for film- og computerudstyr gået utrolig hurtigt, og i dag kan man lave film, video, webindslag, grafik m.m. af en utrolig høj kvalitet, hvis man investerer i det rette udstyr.
 
Vi har selv investeret i tip-top moderne filmudstyr, så vi – in-house – kan løse de allerfleste typer opgaver selv, og fordelene ved denne tilgang er mange:
 
Fx skal man, når man selv har en stor udstyrspark, ikke bruge en masse tid og penge på at leje udstyr ind, hver gang man skal ud og optage noget.
 
Det er også en stor fordel at kende sit "værktøj" helt ned i detaljen, da der i dag findes så utrolig mange forskellige typer udstyr, der hver kan noget særligt.
 
Dén historie, man fortæller, er selvfølgelig altid den vigtigste bestanddel af en god film, men når man har så meget sjovt ”legetøj” at udtrykke sig med, giver det også mange flere spændende muligheder for at gøre ens kunders og egne film så interessante, spændende og dynamiske som muligt.
 
Vi arbejder for eksempel med 4K-kameraer, gimbals, sliders, motoriserede kameraenheder, droner og diverse sofistikeret lyd- og lysudstyr – og kan derfor med vor egen udstyrspark også tilbyde meget fornuftige produktionsbudgetter.