Film B: Wellness: Et lyspunkt i dagligdagen

199,00 kr.

Beskrivelse

Wellness taler til et behov, vi alle har – nemlig at blive rørt ved. Det handler om at give den enkelte ældre et rum for ro, nærvær og velvære.

Gennem stimulation af sanserne og den medmenneskelige kontakt opnår den ældre en bedre fornemmelse af sin egen krop og en følelse af velvære og ro, der giver overskud til at mestre både de fysiske og psykiske udfordringer, som de fleste beboere møder i hverdagen – og dermed øges livskvaliteten.

Målgruppen for wellness kan være både svært demente, ældre med svære fysiske handicaps, urolige demente og psykisk syge. De ældre behøver ikke at have nogen forudsætninger for at være med i aktiviteten, men indtager rollen som den “aktive modtager” – dvs. aktiv gennem kroppens sanser.

Wellness kræver ingen dyre redskaber eller fine lokaler; kun ro, beboerens accept og nogle dedikerede medarbejdere. Det vigtigste er, at medarbejderne kan aflæse den ældres intimsfære og personlige grænser. På den måde mødes beboerne og medarbejderne i en anerkendende, ligeværdig og respektfuld relation.

Filmen er optaget på Plejecentret Sølund i København, som udviklede dette wellness-koncept i 2011 og har brugt det lige siden. Lige fra dag ét har de anvendt Niels Ejes MusiCure CD’er til afspænding og afstressning.

Længde: 15 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.