Film C: Snoezelrummet: Glæde og ro fra sansestimulering

199,00 kr.

Beskrivelse

Snoezelen stammer oprindeligt fra Holland, hvor en gruppe pædagoger i slutningen af 70’erne udviklede et koncept om specielle sansehuse for fysisk og psykisk handicappede, som i deres hverdag ikke kunne opnå tilstrækkelige sanseoplevelser pga. deres forskellige handicaps.

Ordet snoezelen er et sammensat ord af to hollandske ord “snuffelen” og “doezelen”, som betyder henholdsvis at snuse og at døse. Snoezelhuse bygges op, så sanserne henholdsvis kan stimuleres og vækkes eller få ro og slappe af.

Fra Holland har snoezelkonceptet spredt sig ud over Europa og det første snoezelhus kom til Danmark i slutningen af 80’erne. Specielt i Sverige, Tyskland og England anvendes rammerne i snoezelhusene i stigende grad til målrettet terapeutisk behandling, hvor personalet overvejende består af ergoterapeuter, fysioterapeuter, psykologer og specialpædagoger.

I Danmark er konceptet begyndt at blive en del af tilbuddene på plejecentre, og i denne film besøges Øster Elkjær plejecenter i Fredericia, hvor man har indrettet et snoezelrum med mange forskellige tilbud.

Gensidig oplevelse og ligeværdighed er to vigtige begreber i Snoezelen, og både beboerne og personalet har stor glæde af at deltage og være i rummet.

Længde: 18 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.