Film 2: Fremtidens plejehjem

199,00 kr.

Beskrivelse

Plejehjem er en forholdsvis ny opfindelse. Tilbage i midten af 1800-tallet var der kun fattiggården, hvis ikke man kunne blive passet hjemme.

I det 20. århundrede kom alderdomshjem til for alvor, hvor man havde et lille kammer og deltes om et badeværelse på gangen.

I midten af 1970’erne blev der bygget en ny generation af plejehjem med værelser med eget badeværelse på begge sider af lange gange, men allerede i 1990’erne begyndte man allerede at bygge mange af disse forholdsvis nye plejehjem om.

Nu er udviklingen ved at tage endnu en drejning, og rundt om i landet gøres der mange tanker om, hvordan fremtidens plejebolig skal se ud.

I denne film fortælles om Aalborg Kommunes nye plejehjemsprojekt på havnefronten i Nørresundby, og arkitekt Anne Kathrine Frandsen fra Statens Byggeforskningsinstitut fortæller om forskningsprojektet “Helende arkitektur”.

Endelig besøges Holmegårdsparken i Ordrup, Danmarks ældste plejehjem, som vil gennemgå en revolutionerende ombygning i perioden frem til 2014.

Længde: 24 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.