Film 3: Når demensen er fremskreden

199,00 kr.

Beskrivelse

Denne film er den sidste i rækken af tre film, hvor pårørende til demensramte fortæller om deres oplevelser og erfaringer med deres ægtefælles eller forældres sygdomsforløb.

De to første film i denne serie handlede om demensygdommens første to faser; fra de tidligste og vage tegn på demens, og til det tidspunkt hvor sygdommen bliver mere og mere tydelig.

I den sidste fase af sygdommen bor den demensramte typisk stadig hjemme, men der er nu brug for aflastning af den pårørende, bl.a. via daghjem og anden hjælp fra kommunen.

De såkaldt “forbudte” følelser – skam, tvivl, irritation og dårlig samvittighed – er også tit fremherskende hos de pårørende på dette tidspunkt.

Tiden nærmer sig til dét, som mange ægtefæller oplever som en ufrivillig skilsmisse; at det bliver nødvendigt at finde en plejehjemsplads til den demensramte. Det er ikke længere godt for nogen af parterne, at den demensramte fortsætter med at bo hjemme.

Men når så plejehjemspladsen er en realitet, oplever mange pårørende også, at hvis de lærer at give slip, så oplever de en nyvunden frihed. De får på sin vis deres liv tilbage.

I filmen hører vi de meget personlige og autentiske beretninger fra fem forskellige pårørende til demensramte, som fortæller om de udfordringer, de har stået over for i den sidste fase af sygdommen.

De bliver suppleret af en række eksperter på demensområdet, som forklarer noget om baggrunden for de pårørendes oplevelser og samtidig giver gode råd til, hvordan man kan håndtere de forskellige situationer.

Længde: 30 min.

Se en trailer hér.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.