Film 1: Når demensen flytter ind

199,00 kr.

Beskrivelse

Denne film er den første i rækken af tre film, hvor pårørende til demensramte fortæller om deres oplevelser og erfaringer med deres ægtefælles eller forældres sygdomsforløb.

Ofte kommer demensen snigende, og i begyndelsen er det svært at sætte fingeren på, hvad der i virkeligheden er galt. Der er en fornemmelse af, at noget ikke er helt, som det plejede at være, og at adfærden hos ens ægtefælle eller forælder er ændret, men samtidig synes man, at det lige så godt kunne skyldes stress, depression eller lignende.

Personen med de begyndende symptomer søger ofte også at kompensere og dække over de ting, som bliver gradvist sværere for dem at gøre i hverdagen.

Mange søger først hjælp, når de ikke længere kan ignorere de forandringer, der er indtruffet, og det er typisk egen læge, der kontaktes. Nogle får så, efter en længere udredningsperiode, en demensdiagnose.

I filmen hører vi de meget personlige og autentiske beretninger fra fem forskellige pårørende til demensramte, som fortæller om de udfordringer, de har stået over for i den første fase af sygdommen.

De bliver suppleret af en række eksperter på demensområdet, som for- klarer noget om baggrunden for de pårørendes oplevelser og samtidig giver gode råd til, hvordan man kan håndtere de forskellige situationer.

Nogle af de emner, der berøres i denne film, er de problemer, man oplever i forbindelse med dårligere hukommelse, adfærdsforandringer, samlivet, følelseslivet, arbejdslivet og det sociale liv.

I de næste to film fortsætter de pårørende deres fortælling om, hvordan det gik i de næste faser af demenssygdommen.

Længde: 27 min.

Se en trailer hér.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.