Det glemmer jeg aldrig: En film om reminiscens (2004)

199,00 kr.

Kategori:

Beskrivelse

Hvad er et menneske uden sin fortid?

Når ældre mennesker kommer på plejehjem eller bliver demente, oplever mange at deres identitet svækkes. De mister kontakten til deres egen unikke livshistorie og dermed kontakten til dem selv, hvilket kan føles meget traumatisk.

En af de bedste måder at hjælpe dem på er gennem Reminiscens. Reminiscens betyder “det at erindre”, og det er en god måde, hvorpå både plejehjemspersonale og pårørende kan støtte den ældre.

Undersøgelser har vist, at når man sammenlignede ældre, der sjældent brugte tid på at mindes med ældre, der brugte megen tid på at mindes, viste det sig at de sidstnævnte mestrede hverdagsaktiviteter bedre, havde højere selvagtelse, var markant bedre til at lære nyt, var mere engagerede i deres nutid og fremtid, havde flere sociale kontakter, var mindre tilbøjelige til at blive deprimerede, var mere selvstyrende, og blev fysisk målbart sundere.

Denne film tager sit udgangspunkt i Nørrebros Erindringscenters lokaler og aktiviteter, og viser eksempler på, hvordan man kan arbejde med reminiscens.

Længde: 26 minutter.

Denne film leveres som en MP4-fil, der bliver fremsendt over nettet via WeTransfer, når du har afsluttet dit køb. Husk derfor at indtaste din e-mail-adresse, som vil blive brugt til filoverførslen (der tillægges ikke noget leveringsgebyr).

Hvis du ønsker at overføre den købte fil til din iPhone e.l., er det sandsynligvis nødvendigt, at du anvender en computer til download (via iTunes) eller bruger en cloudservice som fx DropBox, da Apple typisk ikke tillader direkte download. Hvis du derimod har en Android-enhed, er det ligetil at downloade direkte til din enhed.