1970'erne

Klinisk Film fik sin egen tegnestue i starten af 1970’erne, hvor tre unge og meget talentfulde tegnere, Benny Momsen, Susanne Broholm og Liller Møller, skabte elegante baggrunde, airbrush-sprøjtede anatomiske tegninger og charmerende animationer. En af Danmarks bedste trickfilmfotografer, Poul Dupont, blev også ansat, og med anskaffelsen af Krass tegnefilmskameraer i 16 og 35 mm og moderne filmklippeborde var grundlaget lagt for produktion af godt 100 film i perioden fra 1970 til 1979.

Klinisk Film arbejdede i den periode med produktion, distribution og sprog-dubninger af disse mange film, hvis emner strakte sig fra behandling for forhøjet blodtryk over nyretransplantationer til rustbehandling af biler.

Kundekredsen var stor, da mange medicinalfirmaer, hospitaler og læger havde fået øjnene op for filmmediets muligheder og Klinisk Films store erfaring på området.

I efteråret 1975 døde Poul Hjertholm i en alder af 79 år efter i længere tid at have døjet med angina pectoris. Han var dog aktiv indtil få måneder før sin død, og han nåede at se firmaet i fuld blomst. Karsten Hjertholm og Eric Secher førte firmaet videre.